A termékről

A nap sugárzását kiválóan lehet hasznosítani abszorberek alkalmazásával.. Kültéri medencék napenergiával történő fűtésére ideális megoldást jelent a SOLARPOOL műanyag abszorber, mely a medence használati időszakot évi 6-7 hónapra hosszabbíthatja. A rendszerben közvetlenül a medence vizét áramoltatjuk ezért nincs szükség hőcserélőre, vezérlésre, vagy egyéb tartozékra. Alapanyaga mind az UV sugárzásnak, mind a medence kemikáliáknak ellenáll, így egyedülállóan 10 év garanciát biztosítunk a rendszerre.

Speciális szénkristályokkal telített polipropilén anyagának köszönhetően rendkívül hosszú ideig képes ellenállni a környezet, UV sugárzás és a medence víz kezelő kemikáliák károsító hatásainak. Ezért tudunk 10 év garanciát adni! A speciális konstrukció további előnye, hogy kétszer nagyobb teljesítményt biztosít mint a hagyományos EPDM anyagból készült abszorberek.

A rendszer házilag is beszerelhető, kiegészítői segítségével bármikor bővíthető. Felszerelhető akár tetőre, kerítésre, homlokzatra, talajra. Teljesítménye nem függ a tájolástól és beesési szögtől.

MEGJEGYZÉS:

  • Miután közvetlenül a medence vize kerül melegítésre téli időszakban a rendszert maradéktalanul vízteleníteni kell a fagyveszély esetén előforduló károsodás elkerülése érdekében.
  • A rendszer nem tartalmazza a felszereléshez szükséges egyéb anyagokat miután sokoldalú felszerelhetősége minden esetben egyedi megoldást igényel.

MŰSZAKI ADATOK

SP 4.0

SP 4.8

Méretek (m * sz) 1240 * 3250 mm 1240 * 3850 mm
Felület 4 m² 4,8 m²
Üres súly 8,6 kg 10 kg
Űrtartalom 12,5 liter 15 liter
Abszorbercső külső átmérő 6,5 mm
Abszorbercső belső átmérő 4,9 mm
Osztó-gyűjtő cső belső átmérő 41 mm
Üresjárati hőmérséklet 90°
Maximális nyomás 60°-nál 14 bar
Maximális nyomás 40°-nál 6 bar
Ajánlott átfolyási vízmennyiség 80 – 200 liter / m² / óra
Optimális átfolyási vízmennyiség 550 liter / óra 660 liter / óra
Maximális teljesítmény nyáron 4 kWh 4.8 kWh
Várható élettartam 25 – 30 év
Garancia 10 év
solarpool3_l
solarpool2_l
solarpool_l